Premi d’Internet 2014 per a Creative Commons Espanya

Creative Commons acaba de rebre el Premi d’Internet 2014 en la categoria de Continguts Digitals atorgat per l’Associació d’Usuaris d’Internet (AUI). Ignasi Labastida, referent de CC Catalunya i CC Espanya mitjançant la Universitat de Barcelona, li ha estat lliurat a Madrid el 16 de maig d’enguany, en un acte que ha tingut lloc a la Sala Europa del Senat espanyol, en plena celebració del Dia Mundial d’Internet, que organitza el Comitè d’Impuls del Dia d’Internet. Es tracta d’una escultura de Manolo Valdés que reprodueix una de les menines del famós quadre de Velázquez.

Aquesta distinció reconeix un esforç continuat per ampliar, de manera generalitzada, l’accés obert al coneixement, i per posar a l’abast de científics i creadors unes modalitats de llicència adequades a les preferències de cada autor o autora i dotades d’un codi legal que facilita que tinguin una acceptació i una validesa universals.

En aquesta convocatòria dels Premis d’Internet també han estat guardonats ‘Think Big’ per al suport a joves emprenedors, en la categoria d’Economia i Empresa; ‘Smart Santander’, en la de Serveis Públics Digitals; ‘Daño Cerebral. Salud 2.0’, en la categoria de Comunicació; ‘Change.org’, en la categoria d’Acció Social; ‘AdaptaHome’, en la categoria d’Emprendedors, i Infovía, pel conjunt de la seva trajectòria.

21 maig 2014 —