La nova generació de les llicències CC. Arriba el 4.0!

Les esperades llicències 4.0 de Creative Commons (CC) ja es poden aconseguir a través dels blogs i webs oficials. Durant més de dos anys de feina, les llicències s’han millorat i consolidat, i s’han adaptat a les necessitats dels usuaris. Els canvis que el 4.0 ha aportat són molts i es poden consultar al web de CC. Posats a ressaltar-ne alguns, cal destacar l’expansió en els àmbits de cadascuna de les llicències, que ara cobreixen les bases de dades de molts països, i també la millora dels mecanismes legals de les mateixes llicències.

Amb les llicències 4.0, el propòsit és millorar i expandir l’ús de les llicències arreu del món, fet que s’està duent a terme gràcies a les nombroses traduccions del codi legal efectuades pels nostres col·laboradors, que inclouen els diversos idiomes de l’Estat espanyol, entre els quals i des de fa poc temps, l’aranès.

Aquestes millores s’han pogut fer gràcies a la xarxa d’experts en qüestions legals i de llicències públiques, i a la comunitat activa, que aporta la seva opinió i visió de les llicències. Us encoratgem a provar-les, fer-ne difusió i comentar-les: l’era del 4.0 tot just comença!

mspytracker

28 novembre 2013 —